Tillid mellem hest og rytter

Vi har været på kursus ved Will Rogers, som er kendt for at kunne få selv de mest varme heste til at slappe af- både fra jorden, og under rytter. Det er virkelig en god, effektiv og afslappende måde at arbejde med hesten på! Den lærer at det er rart at sænke halsen og slappe af. Så kan man langsomt præsentere "farlige" ting for den- såsom en sadel for de rå heste- som den instinktmæssigt ville flygte fra. Men gennem Will Rogers principper lærer hesten at stole på os, og slappe af overfor de ting vi præsenterer den for. 

Det er en rigtig go måde at starte en tilridning på, og en go metode til at genvinde den ældre hest's tillid, hvis den af en eller anden grund er blevet farlig for sin rytter. 

Vi har med stor succes løst mange problemer: En hest der altid løb panisk når den skulle igennem boksdøren- på kun en halv time gik den afslappet med sænket hals igennem åbningen- ja den kan endda stå stille midt i åbningen med halsen sænket!

En hest der er panisk for bagfrakommende lærte hurtigt at stå afslappet- selv med en larmende plastikpose bagved! (Se billede)

Og som sagt en go metode at starte et tillidsbånd til den rå hest inden vi rider den til.